Kuka olen?

Katja Orvokki
Ahopelto
(Kantanen)

Olen 29-vuotias äiti, vaimo, opiskelija ja urheilutoimittaja. Asun perheeni kanssa Helsingin Vuosaaressa, jossa olen viihtynyt jo yli 20 vuotta. Lisäksi olen asunut kolmessa Euroopan pääkaupungissa: Madridissa, Varsovassa ja Prahassa.

Perheeseeni kuuluu kaksi päiväkoti-ikäistä tytärtä ja mieheni Henri. Mieheni työskentelee kansainvälisen logistiikan parissa pyörittäen kahta yritystä Tšekissä ja Puolassa. Isäni on estejuoksun olympiapronssimitalisti Tapio Kantanen ja äitini Leila on juossut 10 maratonia, joten voisi sanoa liikuntaharrastuksen tulleen jo geeneissä. Siskoni Hanne on lähihoitaja ja hieroja ja veljeni Taneli keittiömestari.

Opiskelen kansainvälistä kauppaa ja logistiikkaa Metropoliassa. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa henkilöstöhallinnossa, asiakaspalvelutehtävissä, urheilutoimittajana Urheilulehdessä, henkilökohtaisena avustajana ja hoitoavustajana kotihoidossa sekä vanhusten palvelukeskuksessa. Arvostan jokaista työkokemusta, ja monipuolinen elämänkokemukseni erilaisista tilanteista ja töistä antaa loistavat lähtökohdat olla mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja muutoksessa.

Urheilu on ollut suuri osa elämääni siitä lähtien kun opin liikkumaan itse. Harrastin maajoukkuetasolla yleisurheilua parikymppiseksi asti, ja maastohiihdostakin olen napannut pari SM-mitalia nuorten viesteistä. Nykyisin olen aktiivinen juoksija, ja minut voikin bongata usein lenkiltä Itä-Helsingin poluilta. Olen juossut kolme puolimaratonia ja seuraava on edessä keväällä 2021.

Politiikkaan minua ajaa palava halu muuttaa maailmaa. Haluan tehdä Suomesta ja Helsingistä yhdenvertaisen, perheystävällisen ja turvallisen paikan elää. Minun Helsinkini on mahdollisuuksien Helsinki: kansainvälinen, innovatiivinen ja avoin kaikille. Puolueekseni valikoitui Kokoomus, koska haluan tehdä töitä ihmisten, yhteiskunnan, yrityksien ja ympäristön hyväksi.

Tarkempi ansioluetteloni löytyy LinkedIn-palvelusta tästä.