Laduille mahtuvat kaikki – hiihtämään!

Julkaistu:

Kunnon talvi tuli pääkaupunkiseudulle, ja upeat hiihtoladut odottavat hiihtäjiä. Olen kuitenkin jo ensimmäisillä hiihtolenkeilläni törmännyt laturaivoon.

Kävelijät eivät kunnioita hiihtäjiä, kävellään koko tien leveydellä vastaan ja ajetaan hiihtäjä väistämään penkan puolelta. Tämä aiheuttaa molemminpuolisen vaaratilanteen, onhan hiihtäjällä päällä usein kova vauhti ja kädessä terävät sauvat.

Harmillista etteivät muut ulkoilijat kunnioita hiihtobaanoja sitä lyhyttä hetkeä, mitä näitä hiihtosäitä täällä pk-seudulla kestää. Hiihtolatujen kunnioitus kuuluu samaa sarjaan golf-kenttien, laskettelurinteiden ja jääkiekkokaukaloiden koskemattomuuden kanssa.

Kaikki ulkoilu ja liikunta on tärkeää ja hienoa, ja molemmat mahtuvat metsäpoluille, mutta väistämisetiketti pitäisi muistaa molemmin puolin.

Tärkeää on muistaa myös se, että hiihtoladulle mahtuvat kaiken tasoiset hiihtäjät. Nopeampi väistää hitaampaa, jotta vaaratilanteiltä vältytään. On mukavaa huikata vaikka positiivinen kannustus hiihtoa harjoittelevalle lapselle tai nuorelle ja moikata vastaantulijaa ja pitää näin hiihtolatujen positiivista meininkiä omalta osaltaan yllä.

Varoituskylttien lisääminen ratkaisuna

Helsingin kaupunki voisi tuoda ajetuille hiihtoladuille opasteet, jotka kertovat, että kyseiset urat on varattu lumiajan vain hiihtäjien käyttöön. Tämä säästäisi vaivaa, aikaa ja ehkäisisi vaaratilateiden syntyä. Hiihtoaika pääkaupunkiseudulla on keskimääräisesti kohtuullisen lyhyt, ja loppuajan metsäreitit ovat suurimman osan vuodesta vähällä käytöllä.

Näin on onneksi toimittu esimerkiksi Vuosaaren Mustavuoressa, jossa kyltit kertovat ”ladut ovat talvisin vain hiihtäjille.”

Lisää julkaisuja

16.6.2021

331 ääntä – kiitos luottamuksesta!

331 ääntä. Se on häkellyttävä määrä politiikan ensikertalaiselle ja paljon enemmän kuin odotin. Lämmin kiitos luottamuksesta, helsinkiläiset! En tullut valituksi

28.5.2021

Muista äänestää ja vaikuttaa arkesi asioihin!

Tänään alkoi kuntavaalien ennakkoäänestys. Se ei ole käynnissä 24/7, mutta 2️⃣4️⃣7️⃣ on hyvä numero muistaa äänestyskopissa Helsingissä. 🔥 💙 Olen

20.5.2021

Mukana äänestä vuosaarelaista-sivuilla!

Vuosaari-säätiö on koonnut hienot puoluepoliittisesti sitoutumattomat sivut vuosaarelaisista ehdokkaista. Kannattaa käydä tutustumassa! www.aanestavuosaarelaista-fi