Miksi Helsinki-lisä poistettiin?

Julkaistu:

Kyselin viime viikolla Instagramissa, että mikä tekee Helsingistä perheystävällisen kaupungin. Kiitos vastauksista, niitä tuli paljon!

Löydät kaikki kysymykset vastauksineen Instagram tilini @katja_ahopelto kohokohdista Kuntavaalit 2021 alta. Kannattaa ottaa tilini seurantaan.

Sain seuraavan kommentin: ”Helsinki-lisän lakkauttaminen on aina iso ele siihen suuntaan että lapsiperheitä ei haluta tukea.”

Päätös Helsinki-lisästä on jo tehty ja olenkin asiasta keskustellut muun muassa apulaispormestarin kanssa. Päätös tehtiin useamman puolueen yhteistyössä budjettisovun aikaansaamiseksi. Nämä puolueet ovat: Vihreät, Kokoomus, SDP, RKP ja Liike Nyt.

Mielestäni päätöksen kokonaisvaikutukset ovat negatiiviset, sillä tämä leikkaus vaikuttaa suuresti perheiden valinnanvapauteen ja leikkaa eniten keskituloisilta perheiltä ja esimerkiksi opiskelevilta vanhemmilta, jotka hoitavat lasta kotona.

Olen ehdolla kuntavaaleissa myös siksi, että haluan vaikuttaa oman puolueen linjoihin, ja siihen, että jatkossa tehdään perheystävällistä tulevaisuuspolitiikkaa.

Lisää julkaisuja

16.6.2021

331 ääntä – kiitos luottamuksesta!

331 ääntä. Se on häkellyttävä määrä politiikan ensikertalaiselle ja paljon enemmän kuin odotin. Lämmin kiitos luottamuksesta, helsinkiläiset! En tullut valituksi

28.5.2021

Muista äänestää ja vaikuttaa arkesi asioihin!

Tänään alkoi kuntavaalien ennakkoäänestys. Se ei ole käynnissä 24/7, mutta 2️⃣4️⃣7️⃣ on hyvä numero muistaa äänestyskopissa Helsingissä. 🔥 💙 Olen

20.5.2021

Mukana äänestä vuosaarelaista-sivuilla!

Vuosaari-säätiö on koonnut hienot puoluepoliittisesti sitoutumattomat sivut vuosaarelaisista ehdokkaista. Kannattaa käydä tutustumassa! www.aanestavuosaarelaista-fi