Kohti lähipäiväkotimallia

Julkaistu:

Paikka lähipäiväkodista on toimivan perhearjen edellytys ja lisää merkittävästi perheiden hyvinvointia. Kun arjen logistiikka on sujuvaa ja helppoa, arjen aikataulut helpottavat ja logistiikka pelaa. Kuten Helsingin Sanomien 18.1 julkaistusta artikkelista jutusta ilmenee, Helsingissä tilanne on kehittynyt, mutta työ jatkuu.

Lähipäiväkotimalli on seuraavalle valtuustokaudelle tavoiteltava kehitysaskel. Se takaisi ja velvoittaisi kaupungin takaamaan pääsyn oman alueen päiväkotiin samalla periaatteella kuin lähikouluun. Mahdollisuudet onnistua ovat olemassa, lapsimäärän vähentyessä ja pk-paikkojen määrää kasvattaessa. Mallin toteutuessa kaverisuhteet ja ryhmä ympärillä pysyisivät samoina päiväkodista koulumaailmaan siirryttäessä ja koulun aloitus helpottuisi monella.

Lähipäiväkotimalli helpottaisi ja nopeuttaisi myös vanhempien töihin tai opiskeluihin paluuta. Mothers in Business (MiB) toteuttaman kyselyn mukaan vuonna 2019 lähes neljäsosa äideistä on viivästyttänyt töihinpaluuta varhaiskasvatuspaikkaan liittyvien syiden takia, ja yli puolella ongelmat liittyivät päiväkotipaikan saatavuuteen.

Syksyllä 2021 Helsinki ottaa käyttöön uuden oppilaaksiottotavan, joka määrittelee lapsen päiväkoti-ja koulupolun jo varhaiskasvatuspaikkaa ensimmäistä kertaa hakiessa. Tämä on hieno askel kaupungilta kohti lähipäiväkotimallia ja oikea suunta päiväkotien eriarvoistumisen vähentämiseksi.

Lisää julkaisuja

16.6.2021

331 ääntä – kiitos luottamuksesta!

331 ääntä. Se on häkellyttävä määrä politiikan ensikertalaiselle ja paljon enemmän kuin odotin. Lämmin kiitos luottamuksesta, helsinkiläiset! En tullut valituksi

28.5.2021

Muista äänestää ja vaikuttaa arkesi asioihin!

Tänään alkoi kuntavaalien ennakkoäänestys. Se ei ole käynnissä 24/7, mutta 2️⃣4️⃣7️⃣ on hyvä numero muistaa äänestyskopissa Helsingissä. 🔥 💙 Olen

20.5.2021

Mukana äänestä vuosaarelaista-sivuilla!

Vuosaari-säätiö on koonnut hienot puoluepoliittisesti sitoutumattomat sivut vuosaarelaisista ehdokkaista. Kannattaa käydä tutustumassa! www.aanestavuosaarelaista-fi