Järkevää kehitystä lähiluonnolle

Julkaistu:

Lähiluonnon merkitys ja arvostus on kasvanut koronavuonna 2020. Luonto antaa energiaa, lisää kaupunkilaisten hyvinvointia ja kutsuu viettämään aikaa helmassaan elämän suruissa ja iloissa. Erityisesti karanteenien ja turvavälien vuonna 2020 on ollut upeaa viettää yhä enemmän aikaa lähiluonnossa lenkkeillen ja seikkaillen, ja löytää uusia mielenkiintoisia retkikohteita.

Vastustan lisärakentamista luonnon kustannuksella, ja haluan kehittää lähiseutujen virkistysalueita entistä houkuttelevimmiksi. On tärkeää pitää huolta meidän lähiluonnostamme ja -ympäristöstämme, ja kehittää sitä kestävästi ja vaalien. 

Huolehtimalla lähiluonnostamme, hillitsemme myös ilmastokriisiä. Yksilö voi tehdä paljon ilmaston hätätilan hillitsemiseksi, esimerkiksi keräämällä aina eväsroskat talteen. Mukana voi pitää vaikkapa roskapihtejä, joita saa nykyisin vuokrattua näppärästi kaupunginkirjastoistakin.

Vuosaari- tulevaisuuden kaupunginosa

Vuosaari on hyvä esimerkki siitä, mitä lähiluonto voi parhaimmillaan olla. Täällä on useita luonnonsuojelualueita, merenrantaa ja ulkoilukohteita, muun muassa Kallahti, Mustavuori ja Uutela. Maisema on yleisesti vehreän vihreä ja joka puolelta Vuosaarta on lyhyt etäisyys puistomaisiin maisemiin. 

Vuosaarta voisi monelta osin pitää tulevaisuuden, unelmien kaupunginosana luonnon läheisyyden ja saavutettavuuden ansiosta.

Vuosaaressa kannatan virkistysalueiden kestävää ja järkevää kehittämistä, ja vastustan jyrkästi esimerkiksi Mustavuoren rakentamissuunnitelmia. Lisäksi kannatan Meri-Rastilan alueelle suunniteltua luontopolkua sekä Vuosaaren huipun kehittämissuunnitelmia. 

Tulevaisuudessa koko Vuosaaren ja Rastilan alue tulee kehittymään huomattavasti. On tärkeää huolehtia siitä, että lähiluonto ei jää palveluiden ja lisärakentamisen jalkoihin. 

Lisää julkaisuja

16.6.2021

331 ääntä – kiitos luottamuksesta!

331 ääntä. Se on häkellyttävä määrä politiikan ensikertalaiselle ja paljon enemmän kuin odotin. Lämmin kiitos luottamuksesta, helsinkiläiset! En tullut valituksi

28.5.2021

Muista äänestää ja vaikuttaa arkesi asioihin!

Tänään alkoi kuntavaalien ennakkoäänestys. Se ei ole käynnissä 24/7, mutta 2️⃣4️⃣7️⃣ on hyvä numero muistaa äänestyskopissa Helsingissä. 🔥 💙 Olen

20.5.2021

Mukana äänestä vuosaarelaista-sivuilla!

Vuosaari-säätiö on koonnut hienot puoluepoliittisesti sitoutumattomat sivut vuosaarelaisista ehdokkaista. Kannattaa käydä tutustumassa! www.aanestavuosaarelaista-fi